Aanleverinstructies

PDF
We verwerken alleen PDF-bestanden.

Het is niet mogelijk om JPG of andere soorten bestanden aan te leveren als drukwerkbestanden. Alleen PDF-bestanden worden verwerkt. Je kunt wel onze online ontwerptool gebruiken om jouw afbeeldingen om te zetten tot een productieklaar PDF-bestand.

Je kunt losse PDF-bestanden aanleveren voor de voor- en achterkant van jouw download cards, of een PDF-bestand waar de voor- en achterkant als twee pagina’s in zitten.


Templates
Gebruik onze drukwerktemplates.

Na het bestellen van jouw download cards vind je de juiste drukwerktemplate bij je bestelling in jouw account. Als je dit PDF-bestand download en bijvoorbeeld met Illustrator als basis voor jouw ontwerp gebruikt, heeft het drukwerkbestand die je aanlevert altijd de juiste afmetingen.


Downloadcode
Maak een tekstveld voor de downloadcode.

Zorg ervoor dat je een tekstveld maakt met een voorbeeldcode van 8-tekens lang, die we bij het drukken kunnen bewerken voor elk kaartje. Het is essentieel dat dit tekstveld niet naar lettercontouren (outlines) of pixels wordt omgezet en dus als tekst te selecteren en dus te bewerken is door ons. Je kunt het tekstveld op de voor- of achterkant plaatsen.

Gebruik bij voorkeur zwarte tekst op een witte achtergrond en bij voorkeur een standaard lettertype zoals Helvetica, Arial of Courier.

Als je een code wilt die op elk kaartje even breed wordt afgedrukt kun je een zogenaamd ‘Mono’ lettertype gebruiken (zoals Ubuntu Mono) zodat elk karakter (en dus de hele code) exact even breed is.


Downloadpagina adres
Verwijs naar jouw downloadpagina.

Uiteraard moet de ontvanger van jouw download card weten waar hij/zij de download code kan verzilveren. Je kunt in je account zelf een downloadpagina aanmaken zoals www.downloadcard.nl/jouwnaam. Vergeet dus niet bij het ontwerpen van jouw download card een tekst te plaatsen zoals:

‘Verzilver deze download card op www.downloadcard.nl/jouwnaam’.

Let op dat na het aanmaken van jouw downloadpagina het adres niet later kan worden gewijzigd.


Afloop
Laat jouw ontwerp doorlopen tot de rand van de template.

Afloop is een extra marge rond jouw drukwerk wat nodig is om, bij het snijden van je drukwerk, geen witte randen te krijgen. In onze templates zijn een groene rand van 3mm zichtbaar, dat is de afloopmarge. Laat jouw ontwerp dus altijd doorlopen tot de randen van de template en houd er rekening mee dat de afloop na het drukken wordt weggesneden.


Tekstmarge
Plaats geen belangrijke onderdelen in deze marge.

In onze drukwerktemplates zijn een blauwe rand zichtbaar, dat is de tekstmarge. Dit gedeelte wordt afgedrukt en niet weggesneden, maar om er zeker van te zijn dat tekst en andere belangrijke onderdelen niet te dicht tegen de rand van jouw download card komen na het snijden van het drukwerk, het is zaak dat je de blauwe tekstmarge leeg laat van belangrijke onderdelen.


300DPI
Gebruik alleen hoge resolutie afbeeldingen.

Voorkom dat je onscherpe, lage resolutie afbeeldingen gebruikt in jouw drukwerkbestanden en gebruik alleen afbeeldingen van bij voorkeur exact 300DPI.


CMYK
Maak jouw bestanden op in drukkleuren.

Voor het drukken van download cards worden inkt-kleuren gebruikt die anders zijn dan de kleuren van bijvoorbeeld jouw beeldscherm. Houd er dus rekening mee dat je jouw drukwerkbestanden altijd opmaakt in CMYK.


Zwart
Gebruik alleen zwarte inkt voor zwarte teksten.

Voor super scherp gedrukte teksten en foto’s raden we je sterk aan om zwarte teksten alleen op te maken met zwarte inkt en dus niet ook cyaan, magenta of geel te gebruiken. Alleen voor grote zwarte teksten en als je foto’s met weinig detail mooi donker wilt laten drukken raden we je aan om een combinatie van CMYK gebruiken om diep zwart te maken.


Aanleveren
Lever aan via de website, niet per email.

Als je inlogt met jouw account op de website kun je bij ‘Bestellingen’ jouw drukwerkbestanden aanleveren. Bestanden die per email worden aangeleverd worden niet verwerkt.


Belangrijk
Zo produceren wij de bestanden die je aanlevert.

Verwijder de groene en blauwe randen in het drukwerkbestand die je aanlevert voor productie, anders worden die zichtbaar in het eindproduct.

Als je bestanden aanlevert die in RGB zijn opgemaakt deze automatisch door ons worden omgezet naar CMYK waar een kleurverschil door kan ontstaan.

Als je bestanden aanlevert met afbeeldingen die minder dan 300DPI zijn (en dus minder scherp dan ideaal) worden deze evengoed gedrukt.